Anmälan om livsmedelsverksamhet

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Anmälan om registrering ska ske senast två veckor innan du tänker öppna. Du kan starta din verksamhet när du har fått beslut om registrering. Har du inte fått ett beslut två veckor efter du har skickat in din anmälan får du starta ändå. Kommunen tar ut en avgift i samband med registreringen.

Det är alltid du som livsmedelsföretagare som ansvarar för att livsmedelslagstiftningen följs. Grunden är att livsmedlen ska vara säkra och att kunden inte ska vilseledas. 

Din lokal ska vara anpassad för hantering av livsmedel och du ska ha god kunskap om hygien, matallergier samt innehåll och märkning av livsmedel. Du ska löpande kontrollera faror och risker som kan finnas i din verksamhet.  Kommunen kommer att kontrollera din verksamhet på plats och ta ut en avgift för kontrollerna.

Samlad information om livsmedelsverksamhet på Härryda.se 

Hämta dina företagsuppgifter

I tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtar kommunen företagsuppgifter.

Stämmer inte uppgifterna kan du ange dom nya uppgifterna i den här ansökan. Kom ihåg att även göra ändringarna på verksamt.se. Om du som enskild näringsidkare vill ändra folkbokföringsadress gör du det på skatteverket.se. Länk öppnas i nytt fönster.

Följ ärendet på Mina Sidor

När du skickat in ditt ärende så får du en bekräftelse till din e-post med de ifyllda uppgifterna.

Du kan också följa ditt ärende via Mina sidor. Du meddelas när något sker i ditt ärende.

Personuppgifter

De personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Mer information om vad detta innebär för dig hittar du på kommunens hemsida, www.harryda.se/gdpr. Länk öppnas i nytt fönster.

Frågor om e-tjänsten

Susanne Olsson Bildtsén
susanne.bildtsen@harryda.se
031-7246100

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa