Anmälan om misstänkt matförgiftning

LÄS MER

Har du blivit sjuk och misstänker att det beror på maten du köpt i Härryda kommun?

Skicka en anmälan om misstänkt matförgiftning via vår e-tjänst.

Vanliga symptom på en matförgiftning är diarréer, ont i magen och kräkningar. Den vanligaste orsaken till matförgiftning är bakterier och andra mikroorganismer.

Anmälan

Fyll i nedanstående uppgifter så noga du kan så underlättar du för utredningsarbetet. För att kunna skicka in anmälan via denna e-tjänst måste du ange ditt namn och telefonnummer. Det beror på att vi vill kunna kontakta dig med eventuella följdfrågor som vi behöver svar på för att utreda anmälan. Tänkt på att de uppgifter du lämnar i formuläret är allmän handling och kan bli offentliga om någon begär ut dem. 

Vad händer sen?

Livsmedelsinspektörerna gör en bedömning av fallet. Om vi bedömer att det är sannolikt att maten har orsakat sjukdomen gör vi en utredning. Som en del av utredningen gör vi oftast en inspektion då vi kontrollerar livsmedelshanteringen och hygienen.

Tack för att du tar dig tid att anmäla. Det kan förhindra att fler blir sjuka.

Personuppgifter

De personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Mer information om vad detta innebär för dig hittar du på kommunens hemsida, www.harryda.se/gdpr. Länk öppnas i nytt fönster.

Frågor om e-tjänsten

Susanne Olsson Bildtsén
susanne.bildtsen@harryda.se
031-7246100

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa